Uvažujete o vyzkoušení veřejné beta verze iOS 17? Zde je 10 nejlepších funkcí iOS 17, které byste měli vyzkoušet, od nového režimu chytrého displeje po nové zdravotní funkce, interaktivní widgety a další.



I když je beta verze iOS 17 v tomto bodě poměrně stabilní, během období testování obvykle obsahuje běžné problémy s chybami a výkonem. Nezapomeňte si tedy vytvořit zálohu pro případ, že byste chtěli přejít na nižší verzi.

Pohotovostní režim (StandBy)

Apple letos v iOS 17 vylepšuje prostředí zamykací obrazovky pomocí nového režimu StandBy. Mezi některé z dostupných možností patří duální zobrazení, přizpůsobitelné nastavení, zatímco jiné mají různé ciferníky, které zabírají celou obrazovku.

Kontaktní plakáty

Další skvělý způsob, jak si zařízení ještě více přizpůsobit, jsou kontaktní plakáty. Existuje mnoho způsobů, jak vytvořit různé návrhy a můžete je vytvořit pro sebe i pro ostatní.

Živá hlasová schránka

Živá hlasová schránka umožňuje snadno zjistit, zda chcete zvednout hovor, zatímco někdo zanechává zprávu, aniž byste mu museli volat zpět.

Osobní hlas

Osobní hlas je působivá funkce, která uživatelům umožňuje uložit svůj hlas pro případ, že jej v budoucnu ztratí. Ať už jde o osoby s degenerativním onemocněním nebo pokud chcete být připraveni, tato funkce usnadňuje vytvoření a bezpečné uložení repliky vašeho hlasu.

Offline Mapy

Chcete ušetřit baterii nebo nebudete mít připojení tam, kam jedete? S iOS 17 si můžete stáhnout Mapy a používat je offline.

Sdílená hesla

Sdílení hesel s kýmkoli nebo jakoukoli skupinou je bezproblémové díky možnosti vytvářet sdílená hesla pomocí aplikace Klíčenka.

Automatické mazání 2FA kódů

Systém iOS 17 dokáže automaticky odstranit kódy FA poté, co je použijete. Což je snadný způsob jak udržet přehlednost v aplikaci Zprávy.

Interaktivní widgety

Interaktivní windgety jsou dostupné přímo na vaší domovské nebo uzamčené obrazovce. Díky nim můžete například vypnout/zapnout světlo a další, bez toho, aniž byste museli zapnout příslušnou aplikaci.

Nálepky v aplikaci Zprávy a nové uživatelské rozhraní

Namísto toho, aby byly odpovědi omezeny na šest možností, s iOS 17 můžete reagovat na jakýkoli text nebo obrázek pomocí emoji nebo vlastní nálepky. Spolu s tím je k dispozici nové uživatelské rozhraní pro aplikace.

Vzdálenost od obrazovky
Vzdálenost od obrazovky je nová funkce, která pomáhá předcházet namáhání očí u všech věkových kategorií a pomáhá snižovat pravděpodobnost krátkozrakosti u dětí. Snadno se nastavuje a je velmi efektivní.
AirPods

S iOS 17 přichází řada nových funkcí pro AirPods Pro, které opravdu stojí za vyzkoušení, mezi tyto funkce patří například Adaptivní zvuk a další.