Očekává se, že Apple představí řadu iPhone 15 v září. Jako obvykle se u modelů vyšší třídy očekává mnoho nových funkcí, včetně portu USB-C, čipu A17 Bionic, titanového rámu, tlačítka Akce a dalších.



12 nových funkcí a očekávaných změn iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max

  • Čip A17 Bionic: Očekává se, že modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou vybaveny čipem A17 Bionic nové generace, vyrobeným na základě 3nm procesu TSMC pro neustálé zlepšování výkonu a efektivity. Očekává se, že iPhone 15 a iPhone 15 Plus budou mít čip A16 Bionic.
  • Titanový rám: Stejně jako Apple Watch Ultra budou mít iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max titanový rám namísto nerezové oceli.
  • Ultratenké rámečky: Podobně jako u nových modelů Apple Watch, budou mít iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max kolem displeje ultratenké zakřivené rámečky.
  • Port USB-C: Modely vyšší třídy budou obsahovat port USB-C s podporou alespoň USB 3.2 nebo Thunderbolt 3, podle analytika Ming-Chi Kuo, což by mělo za následek, že zařízení nabídnou výrazně rychlejší přenos dat pomocí kabelu oproti stávajícím modelům s portem Lightning.
  • Wi-Fi 6E: Stejně jako nejnovější Macy a iPad Pro budou iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max podporovat Wi-Fi 6E pro rychlejší bezdrátové rychlosti, podle uniklého schématu.
  • Zvýšená RAM: Modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou podle tchajwanské výzkumné firmy TrendForce vybaveny zvýšenou 8GB RAM, zatímco modely nižší třídy budou mít pravděpodobně i nadále 6GB RAM jako v současnosti. Dodatečná paměť RAM může aplikacím, jako je Safari, ponechat více obsahu aktivního na pozadí, což zabrání aplikacím potřebu znovu načíst obsah při opětovném otevření.
  • Tlačítko Akce: Říká se, že modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou vybaveny přizpůsobitelným tlačítkem jako Apple Watch Ultra. Tlačítko by nahradilo přepínač pro ztlumení zvuku, který je součástí každého modelu iPhonu od roku 2007. Uživatelé by pravděpodobně mohli tlačítku přiřadit různé systémové funkce, jako je Zvonění/Ticho, Nerušit, Svítilna, Režim nízké spotřeby, a další.
  • Zvýšený optický zoom pro iPhone 15 Pro Max: Podle Kua bude iPhone 15 Pro Max obsahovat periskopický teleobjektiv. To by mohlo vést k tomu, že zařízení nabídne až 5x-6x optický zoom.
  • Vylepšení čipu Ultra Wideband: Modely iPhone 15 budou mít pravděpodobně vylepšený čip Ultra Wideband (aktuálně nazývaný čip U1) pro lepší integraci s připravovaným headsetem Vision Pro, podle Kua. Nový čip by také mohl nabídnout lepší výkon nebo sníženou spotřebu energie pro funkce, jako je AirDrop a Přesné vyhledávání v aplikaci Najít.
  • Vylepšení skeneru LiDAR: Modely iPhone 15 Pro budou mít energeticky účinnější skener LiDAR dodávaný společností Sony, který by podle Kua mohl zlepšit výkon 3D hloubkového skenování pro aplikace AR a fotografie v nočním režimu.
  • Opravitelnější design: Očekává se, že iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max bude mít opravitelnější design.
  • Modely pouze s eSIM ve více zemích: Modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max pouze s eSIM budou k dispozici ve Francii a potenciálně v dalších zemích. Apple poprvé odstranil fyzický zásobník na SIM kartu z modelů iPhone 14 v USA v loňském roce.