Populární správce hesel 1Password v červnu uvedl, že nativní podpora pro přístupové klíče bude k dispozici s vydáním iOS 17. Nyní 1Password dělá další velký krok směrem ke světu bez tradičních hesel, a brzy umožní uživatelům odemykat trezory hesel pomocí přístupových klíčů.



Pro ty, kteří to neznají, přístupové klíče je nová technologie vyvinutá aliancí FIDO ve spolupráci se společnostmi jako Apple, Google a Microsoft. Místo tradičních hesel se nyní uživatelé mohou přihlašovat pomocí bezpečných metod ověřování, jako je rozpoznávání obličeje nebo otisk prstu, aniž by museli vytvářet a zadávat přístupový kód. Zařízení Apple poskytují podporu pro přístupové klíče od roku 2022 s iOS 16 a macOS Ventura a podpora byla rozšířena na aplikace třetích stran s iOS 17 a macOS Sonoma. A zatímco 1Password již pracuje na nové verzi své aplikace, která uživatelům umožní ukládat a přihlašovat se pomocí přístupových klíčů, brzy přijde další nová funkce.

Později v tomto roce budou uživatelé 1Password moci nahradit tradiční heslo trezoru přístupovým klíčem. 1Password se uživatele zeptá, zda chtějí zadat přístupový klíč. Pak už jen stačí potvrdit a ověřit se pomocí Face ID nebo Touch ID. Poté aplikace přiřadí přístupový klíč k vašemu trezoru. Nyní, kdykoli se budete potřebovat přihlásit na novém zařízení, nebudete se muset starat o to, abyste si zapamatovali svůj přístupový klíč. K ověření stačí použít Face ID nebo Touch ID. Pokud se pokusíte přihlásit na jiném zařízení, které nemá uložený váš přístupový klíč, stačí naskenovat QR kód na vašem iPhonu nebo iPadu.