MacWhisper je aplikace pro macOS, která využívá technologii OpenAI k místnímu přepisu zvukových a dokonce i video souborů do textu. Vývojář Jordi Bruin nyní vydal verzi 3.0 aplikace, která přichází s řadou vylepšení – včetně nového režimu zobrazení.



Nová verze MacWhisper přichází s režimem zobrazení, což je nový způsob, jak zobrazit celý přepis jako jeden dlouhý kus textu. K dispozici je také přepínač, který usnadňuje přepínání mezi novými režimy. Mezi další nové funkce patří možnosti exportu přepisu, exportu do formátu souboru DOTE a exportu úplného textového přepisu. Bruin také zdůrazňuje některé další funkce přidané do MacWhisper v posledních dvou měsících.

Patří mezi ně režim, který přepisuje podcast poskytnutím zvukových souborů pro každého hostitele a oddělením dialogu pro každého z nich. Je také možné přepisovat zvuk zachycený ze systémových aplikací – například pro přepis celé konference Zoom nebo FaceTime. A podle vývojáře nyní MacWhisper běží o 40 % rychleji. Aplikace MacWhisper je k dispozici zdarma s předplatným MacWhisper Pro. Aplikace funguje s Macy se systémem macOS Ventura a novějším. Doporučuje se však spouštět jej na Macu s čipem M1 nebo vyšším.