Společnost Pokémon Company začátkem tohoto roku oznámila svou novou aplikaci s názvem Pokémon Sleep, která kombinuje monitor spánku s hrou, která uživatelům umožňuje sledovat jejich spánek a proměnit shromážděná data v zábavnou hru.



V App Store je k dispozici mnoho aplikací pro sledování spánku – a dokonce i Apple má svou vlastní na Apple Watch. Pokémon Sleep si ale klade za cíl učinit sledování spánku zábavnějším tím, že z něj uděláte hru. Hráči si mohou vybrat ze 100 postav, které reprezentují jejich stav spánku. K dispozici je „skóre spánku“ podle toho, jak dlouho uživatel spal. Aby hráče motivovala ke kvalitnímu spánku, Pokémon Sleep odemkne nové postavy, jakmile uživatelé dosáhnou vyššího skóre. Množství spánku tedy určuje, kolik Pokémonů nasbíráte pokaždé, když se probudíte.

„Hráči se připojí k profesoru Nerolimu – který studuje styly spánku Pokémonů – a Snorlaxovi, aby prozkoumali, jak různé druhy Pokémonů spí.“ Použití aplikace je celkem jednoduché. Jediné, co musíte udělat, je položit svůj iPhone na polštář, aby aplikace mohla sledovat váš spánek. Jak byste očekávali od aplikace pro sledování spánku, Pokémon Sleep poskytuje podrobnosti, jako jsou fáze spánku a grafy, což vám umožní porovnat, zda jste v posledních dnech spali více nebo méně. Aplikaci si můžete stáhnout zde.