Aplikace Tinkerstellar je navržena tak, aby pomohla lidem naučit se programovací jazyk Python prostřednictvím několika interaktivních lekcí. Nyní aplikace obdržela velkou aktualizaci, která přidává nové lekce, aktualizované rozhraní a poprvé i verzi pro iPhone.



Tinkerstellar byl poprvé vyvinut pro iPad. Jak však podrobně uvedl vývojář, aplikace nyní funguje také na iPhonu. To znamená, že uživatelé mohou mít všechny stejné výukové programy dostupné na iPadu také v iPhonu. Navíc aplikace nyní obsahuje nový design.
Karta Prozkoumat byla zcela přepracována a lekce jsou nyní uspořádány podle témat, což usnadňuje objevování nového obsahu. Aplikace také obsahuje osobní knihovnu, takže uživatelé mohou sledovat svůj pokrok v učení a spravovat stažené výukové programy z jednoho místa. Aktualizace také přidává několik nových tutoriálů. Lekce nyní pokrývají řadu témat, od základů Pythonu po pokročilé aplikace, vizualizaci dat, strojové učení a další. Zatímco aplikace zůstává k dispozici zdarma, nové kurzy jsou k dispozici jako nákupy v aplikaci.