Apple oznámil, že rozšiřuje svůj fond obnovy, který byl poprvé založen v roce 2021. Fond obnovy je navržen tak, aby financoval projekty pro odstraňování uhlíku za účelem ochrany a obnovy ekosystémů.



Apple chce také pomoci vytvořit řešení pro podniky, které nejsou schopny zabránit nebo snížit emise uhlíku pomocí stávající technologie. Apple investuje dalších 200 milionů dolarů do fondu obnovy, čímž zdvojnásobí svůj původní závazek ve výši 200 milionů dolarů. Fond bude řídit Climate Asset Management, společný podnik HSBC Asset Management and Pollination. S novou investicí se Apple snaží odstranit jeden milion metrických tun oxidu uhličitého ročně a zároveň generovat finanční návratnost pro investory.

Dodavatelé Applu, kteří se stanou součástí fondu, budou moci využít výhod nových projektů pro odstraňování uhlíku. Apple dosáhl uhlíkové neutrality ve svých podnicích a povzbudil své dodavatele, aby se do roku 2030 stali uhlíkově neutrálními. Apple nakonec chce, aby všechny operace související s Apple byly do tohoto data uhlíkově neutrální, a více než 250 jeho výrobních partnerů se zavázalo splnit tento cíl.