Apple podle Marka Gurmana z Bloombergu testuje několik větších iMaců, včetně modelu s přibližně 32palcovým displejem. Ve svém nejnovějším zpravodaji Power On Gurman uvedl, že tyto iMacy jsou stále v raném vývoji, takže neočekává, že budou vydány dříve než koncem roku 2024 nebo nejdříve někdy v roce 2025.



Gurman dříve uvedl, že Apple vyvíjí iMac s více než 30palcovým displejem a nyní uvedl, že bude mít přibližně stejnou 32palcovou velikost jako špičkový monitor Apple Pro Display XDR. Apple v posledních několika letech ukončil výrobu 27palcového iMacu a iMacu Pro s čipem Intel a dosud nevydal iMac s s čipem Apple Silicon a větším displejem jako náhradu. Místo toho Apple nabízí 27palcový monitor Studio Display, který lze připojit k Macu Studio nebo jinému Macu s čipem Apple Silicon.

Prozatím je 24palcový iMac jediným all-in-one počítačem prodávaným společností Apple. Aktuální model s čipem M1 byl vydán v dubnu 2021 a Gurman očekává, že nový model s rychlejším čipem M3 bude vydán začátkem příštího roku. Všechny současné čipy Apple Silicon jsou vyráběny na základě 5nm procesu společnosti TSMC, zatímco u čipu M3 se očekává přechod na 3nm proces pro výrazné zlepšení výkonu a energetické účinnosti.