Apple vydal opravné aktualizace Rapid Security Response (RSR), které jsou dostupné pro uživatele iPhonů, iPadů a Maců s aktualizacemi iOS a iPadOS 16.5.1 a macOS Ventura 13.4.1.



Aktualizace Rapid Security Response jsou navrženy tak, aby uživatelům poskytovaly opravy zabezpečení bez nutnosti instalovat úplnou aktualizaci softwaru. Dnešní aktualizace řeší aktivně využívanou zranitelnost WebKitu, takže je dobré aktualizovat co nejdříve. iOS Security Response 16.5.1 (c) a ‌macOS Ventura‌ Security Response 13.4.1 (c) jsou k dispozici prostřednictvím standardního mechanismu Aktualizace softwaru v aplikaci Nastavení. Jedná se o rychlé aktualizace, které vyžadují pouze několik minut.

Apple původně vydal tyto aktualizace dříve v týdnu, ale způsob, jakým byly pojmenovány, způsobil problémy se Safari. Vybrané weby jako Facebook, Instagram, WhatsApp, Zoom a další začaly po instalaci softwaru zobrazovat varování, že je prohlížeč Safari nepodporuje. V důsledku toho Apple stáhl RSR a poskytl uživatelům informace o tom, jak aktualizace odebrat. Nové aktualizace tuto chybu již neobsahují.