Apple vydal čtvrtou beta verzi iOS 17 pro vývojáře pro účely testování a stejně jako téměř všechny nové beta verze přináší nový operační systém řadu malých úprav a změn a my si v dnešním článku ukážeme, co je nové.



Přepínač NameDrop

V nabídce AirDrop v Nastavení je k dispozici nová sekce, která obsahuje přepínač, který uživatelům umožňuje ručně zapínat a vypínat NameDrop. NameDrop je nová funkce‌, která vám umožní držet váš iPhone v blízkosti ‌iPhonu‌ nebo Apple Watch někoho jiného a vyměňovat si kontaktní informace. Dříve neexistoval způsob, jak funkci deaktivovat.

Nabídka aplikací iMessage

V ‌iOS 17‌ jsou všechny aplikace a nástroje v aplikaci Zprávy, jako je fotoaparát a možnosti fotografií, přístupné klepnutím na tlačítko „+“, které zobrazí sloupec aplikací. Ve čtvrté beta verzi Apple vylepšil design ikon. Ikona fotoaparátu se změnila na tradiční symbol fotoaparátu. Ikona Fotky již nezobrazuje poslední pořízený snímek a je nyní pouze standardní ikonou a další.

Přepnutí náhledu upozornění v pohotovostním režimu (StandBy)

V nabídce Pohotovostního režimu v Nastavení přidal Apple přepínač nazvaný „Zobrazit náhled pouze při klepnutí“, který po aktivaci způsobí, že pohotovostní režim skryje náhled oznámení, dokud na něj neklepnete.

Duševní pohoda

Apple provedl drobná designová vylepšení v části Duševní pohoda v aplikaci Zdraví s aktualizovanými animacemi při zaznamenávání vaší nálady.

Nová ikona domovské obrazovky a knihovny aplikací

Apple změnil ikonu nabídky Nastavení pro domovskou obrazovku a knihovnu aplikací, která byla dříve bílým obrysem ‌iPhonu‌ s ‌domovskou obrazovkou‌ na modrém pozadí.