Společnost Apple dnes vydala třetí beta verzi iOS 17 pro vývojáře pro účely testování a stejně jako u všech beta verzí jsou v aktualizaci malá vylepšení a drobné úpravy a my si v dnešním článku ukážeme, co vše je nové.



Smazané fotografie

V albu Nedávno smazané provedl Apple úpravy rozhraní. Namísto samostatných tlačítek Odstranit a Obnovit je nyní ve spodní části displeje malá ikona nabídky se třemi tečkami, na kterou lze klepnout a vybrat možnosti obnovení a odstranění. Pokud nejsou vybrány žádné snímky, k dispozici jsou možnosti Smazat vše a Obnovit vše, ale s vybranými snímky máte možnost obnovit nebo odstranit konkrétní snímky.

Duševní pohoda

Společnost Apple provedla drobná designová vylepšení v části Duševní pohoda v aplikaci Zdraví, čímž získala efektivnější vzhled a barevné schéma. Barvy pro různé emoce byly změněny a tlačítka a pozadí nyní odpovídají výběru nálady.

Popisky skladeb v Apple Music

V aplikaci Apple Music můžete nyní zobrazit popisky skladeb klepnutím na ikonu se třemi tečkami vedle skladby, která se přehrává, hledá nebo je v seznamu skladeb. Popisky zobrazují všechny umělce, skladatele a ty, kteří se podíleli na tvorbě skladby. Tato sekce také obsahuje možnost zobrazit celé texty písní, které byly odstraněny ze standardní rozbalovací nabídky, a navíc nabízí informace o dostupné kvalitě zvuku, jako je Lossless nebo Dolby Atmos.

Aplikace Domácnost

V aplikaci Domácnost je k dispozici úvodní obrazovka, která vás informuje o tom, co je nového v aplikaci Domácnost. Pro světla, která podporují více barev a tónů, jsou nyní ve spodní části rozhraní předem vybrané možnosti pro rychlou změnu barvy. Možnosti barev se také zobrazí v Ovládacím centru při přístupu ke konkrétnímu světlu.