Funkce Detekce autonehody, která je dostupná na iPhonech řady iPhone 14 a Apple Watch způsobila příliv falešných hovorů na tísňovou linku z hudebního festivalu Bonnaroo v Tennessee, který se konal minulý měsíc.



Podle prvních informací bylo letos falešných volání na linku 911 přibližně pětkrát více než v předchozích ročnících festivalu. Letošní festival Bonnaroo se konal minulý měsíc v Manchesteru v Tennessee a přilákal více než 80 000 lidí. Takto velký dav by zatížil tísňové linky téměř kdekoli, ale funkce Detekce autonehody společnosti Apple údajně letos situaci zhoršila. V rámci úsilí o zvládnutí zátěže tísňových linek vyzvalo policejní oddělení v Manchesteru návštěvníky koncertů, aby funkci Detekce autonehody úplně deaktivovali.

Podle LeDec toto opatření snížilo počet přijatých hovorů o 40 až 60 procent. Navzdory dodatečné zátěži LeDuc uvedl, že záchranáři byli stále schopni reagovat na každé volání a zvládnout situaci. Funkce Detekce autonehody byla představena v loňském roce s řadou iPhone 14, Apple Watch Series 8, Apple Watch SE a Apple Watch Ultra. Od té doby Apple opakovaně upravoval algoritmus funkce ve snaze snížit počet falešných volání.