Podle nové zprávy z Asie by iPhone 16 Pro Max mohl být prvním, který bude mít periskopický „ultra“ teleobjektiv pro dramaticky zvýšený optický zoom. Informace pochází z účtu Weibo „Digital Chat Station“, který v minulosti poskytoval přesné informace o plánech Applu.



„Super“ nebo „ultra“ teleobjektivem jsou obvykle označeny fotoaparáty s ohniskovou vzdáleností nad 300 mm, dramaticky zvětšující vzdálené objekty. Teleobjektiv modelů iPhone 13 Pro a iPhone 14 Pro má ohniskovou vzdálenost ekvivalentní 77 mm, takže ohnisková vzdálenost přesahující 300 mm u ‌iPhone 16‌ Pro Max by byla velmi velkým nárůstem. Superteleobjektivy se často používají pro fotografování sportů a divokých zvířat, ale extrémně měkké pozadí, které vytvářejí, je činí užitečnými také pro fotografování portrétů, pokud je mezi objektem a fotografem dostatečná vzdálenost.

„Digital Chat Station“ také zopakoval své předchozí tvrzení, že ‌iPhone 16‌ Pro Max bude obsahovat o 12 % větší snímač fotoaparátu o velikosti 1/1,14 palce. ‌iPhone 14 Pro‌ a ‌iPhone 14 Pro‌ Max v současné době disponují 1/1,28palcovým snímačem a u letošního ‌iPhone 15 Pro‌ Max se neočekává žádné zvýšení velikosti snímače. Větší snímač by mohl zlepšit dynamický rozsah a rozostření pozadí. Mohlo by to také podstatně zlepšit možnosti fotografování při slabém osvětlení, protože větší plocha může zachytit více světla se stejnou rychlostí závěrky a clonou.