Apple na WWDC 2023 představil mimo jiné také tvOS 17 pro Apple TV. A aktualizace přichází s některými skvělými novými funkcemi, jako je nativní podpora VPN a podpora aplikace FaceTime, na kterou se v dnešním článku zaměříme.



Pokud aktualizujete vaši Apple TV na tvOS 17 uvidíte na domovské obrazovce ikonu FaceTime. Apple TV samozřejmě nemá vestavěnou kameru. Když na Apple TV otevřete aplikaci FaceTime, váš iPhone se okamžitě zeptá, zda jej chcete připojit k televizi. Pokud se klepnutím připojíte, zobrazí se pokyn, abyste svůj iPhone přepnuli do režimu na šířku se zadním fotoaparátem směrem k vám. Poté se váš iPhone stane webovou kamerou pro vaši Apple TV. Když je váš iPhone připojen, aplikace FaceTime zobrazuje velmi podobné rozhraní jako aplikace na iPadu a Macu, se sloupcem zobrazujícím vaše kontakty na pravé straně obrazovky. Odtud můžete zahájit FaceTime hovor s kýmkoli chcete.

FaceTime na Apple TV používá ve výchozím nastavení ultraširoký objektiv iPhonu. V důsledku toho můžete povolit Center Stage, aby byl obraz vždy zaostřený na vás, i když se pohybujete. K dispozici jsou také možnosti povolení režimu Portrét. Stručně řečeno, funguje to tak, jak byste očekávali. Za prvé, mít FaceTime na velké obrazovce je opravdu pohodlné. Už nejste omezeni na malou obrazovku iPhonu nebo iPadu. Za druhé, skutečnost, že vás Apple TV nutí používat k FaceTime zadní kameru vašeho iPhonu, má za následek neuvěřitelně lepší kvalitu videa. Videohovory vypadají mnohem lépe, zvláště když oba lidé používají FaceTime se zadní kamerou iPhonu. A mít Center Stage je obrovský doplněk, protože můžete chodit po ložnici nebo obývacím pokoji a ostatní vás stále vidí.