Více než dva roky poté, co Apple oznámil plány investovat více než 1 miliardu dolarů v Severní Karolíně, přičemž více než polovina této investice byla pro výstavbu nového  výzkumného centra v oblasti Research Triangle v Raleigh a Durhamu, společnost konečně podala vývojové plány pro první fázi.



Jak uvádí Triangle Business Journal, počáteční fáze bude zahrnovat výstavbu šesti budov a parkovací garáže o celkové ploše 700 000 čtverečních stop kancelářských ploch, 190 000 čtverečních stop doplňkové plochy a téměř 3 000 parkovacích míst. Mezi stavbami v první fázi jsou tři kancelářské budovy, z nichž největší má plochu kolem 242 000 čtverečních stop a další dvě měří jen něco málo přes 230 000 čtverečních stop. Všechny tři budovy mají výšku 73 stop. Tři menší doplňkové objekty se v úvodní fázi spojí s garáží, která zatím nemá zveřejněný termín zahájení stavby.

Počáteční datum se však zdá být blízko, protože Apple začal s počátečními přípravami webu a postupuje vpřed v získávání různých schválení. Po úplné výstavbě se areál Apple Research Triangle Park pravděpodobně stane jedním z největších pracovních center společnosti ve Spojených státech po oblasti v Silicon Valley a významném stávajícím kampusu v Austinu v Texasu. Mezi další hlavní pracovní centra společnosti Apple v USA patří jižní Kalifornie, oblast Seattlu a New York City.