Podle právníků Qualcomm obtěžuje manažery Applu tím, že je volá jako svědky v nesouvisejícím soudním sporu. Apple požádal o stažení předvolání a obvinil výrobce čipů, že se jednoduše snaží pomstít za minulé spory mezi těmito dvěma společnostmi.



Apple a Qualcomm vedly dlouhotrvající a velmi vyhrocený právní boj o patenty, než byl Apple nakonec donucen k mimosoudnímu vyrovnání. Apple kupoval modemové čipy od Qualcommu pro své iPhony. Tyto modemy obsahovaly patentovanou technologii a Qualcomm účtoval Applu jak samotné čipy, tak samostatný licenční poplatek za použití patentované technologie. Apple proti tomu namítal, ovšem Qualcomm jej obvinil z vydírání. Začal soudní proces, který nečekaně skončil prvního dne, kdy se obě společnosti dohodly mimosoudně. Nebylo nabídnuto žádné vysvětlení – ale urovnání bylo téměř jistě na žádost společnosti Apple poté, co jí fakticky nezbylo nic jiného, než napravit svůj vztah s Qualcomm.

Zatímco záležitost byla oficiálně u konce, stále prý mezi oběma společnostmi panuje napětí. Qualcomm se nyní brání nesouvisející žalobě, v níž investoři obviňují výrobce čipů z podvodu s cennými papíry umělým navyšováním ceny akcií. Jedním z relevantních problémů je zde antimonopolní případ předložený Federální obchodní komisí (FTC), který Qualcomm vyhrál. V rámci své obrany se Qualcomm snaží do sporu zapojit dva  představitele Applu – provozního ředitele Jeffreyho Williamse a hlavního právního zástupce Bruce Watrouse. Agentura Reuters uvádí, že proti tomu oba protestují s tím, že se jich žaloba netýká. Právníci společnosti Apple Inc chtějí, aby byla předvolání stažen.