Až Apple za dva měsíce představí řadu iPhone 15, oznámí také  první změnu nabíjecího portu od iPhonu 5. Pro spoustu uživatelů iPhonů se však nic nezmění na způsobu nabíjení iPhonu.



Port s 30pinovým konektorem

Zpětně je trochu těžké uvěřit, že Apple vyrobil pouze pět modelů iPhonu, které používaly původní nabíjecí port. Původní iPhone, který byl uveden na trh před 16 lety, používal stejný nabíjecí port s 30pinovým konektorem jako iPody. Apple používal tento nabíjecí port na zařízeních iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 a iPhone 4S. Reakce veřejnosti, když iPhone 5 přešel na aktuální port Lightning, však nebyla v roce 2012 zrovna pozitivní. Je to z velké části proto, že lidé si na tento port velmi rychle zvykli kvůli popularitě iPodu. Nepomohlo ani to, že 30pinový adaptér byl při uvedení iPhone 5 na trh téměř vyprodán.

Lightning 

V dnešní době můžete nabíjet pomocí USB-C vše od MacBooků a iPadů po dálkové ovladače Apple TV a sluchátka Beats. Tedy všechno kromě iPhonu. To se s řadou iPhone 15 změní, ať už se to Applu líbí nebo ne. Pro mnoho z nás je přechod z Lightningu na port USB-C dávno očekávaný. Trvání společnosti Apple na portu Lightning po všechny ty roky jen prodloužilo nadcházející přechod. Ale pro několik uživatelů je přece jen přechod z Lightning na USB-C nepříjemná změna. Investovat do nové nabíječky bude pro mnohé frustrující. Přesto pro některé uživatele nebude přechod z Lightning na USB-C problémem. Stačí na svém iPhonu 15 použít stejnou nabíječku MagSafe, kterou používáte od iPhonu 12.