Pokud rádi fotografujete, možná si vzpomínáte na aplikaci Camera+, která se stala jedním z nejoblíbenějších nástrojů pro uživatele iPhonu pro fotografování. Nyní společnost LateNiteSoft představila novou aplikaci s názvem Photon – což je také nástroj pro profesionální fotografy.



Jak popisují vývojáři, Photon poskytuje veškerou kontrolu, kterou potřebujete k vytváření profesionálních fotografií. Stejně jako stávající alternativy, jako je Halide a dokonce i Camera+ (která zůstává k dispozici v App Store), má Photon několik možností pro ruční nastavení a ovládání fotoaparátu. Uživatelé mohou přesně upravit zaostření, expozici (s nastavením rychlosti závěrky a ISO) a vyvážení bílé. Aby byly vaše fotografie dokonalé, Photon nabízí pokročilé nástroje, jako je Focus Peaking, který zvýrazní přesně to, kam objektiv zaostřuje. Aplikace také podporuje různé formáty fotografií, jako jsou HEIF, JPEG, ProRAW a RAW. 

Pro ty, kteří mají iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max, aplikace umožňuje uživatelům snadno si vybrat mezi 12megapixelovými a 48megapixelovými fotografiemi při použití hlavního širokoúhlého objektivu. Další zajímavou funkcí v aplikaci je Session Preview. Pomocí této funkce mohou uživatelé zkontrolovat každou fotografii, kterou v daný okamžik pořídili, a rychle odstranit ty, které nevypadají dobře, nebo sdílet ty nejlepší. Photon je nyní k dispozici v App Store a vyžaduje iPhone se systémem iOS 16 nebo novějším.