Dlouho očekávaná hra Pokemon Sleep bude konečně brzy vydána. Zatímco uživatelé iOS budou muset počkat o něco déle, uživatelé zařízení Android se již mohou předběžně zaregistrovat a získat hru, jakmile bude k dispozici.



Společnost The Pokemon Company ve čtvrtek zveřejnila novou upoutávku, která vysvětluje, jak hra funguje. Kromě vší roztomilosti a toho, že chce zlepšit váš spánek – což vám pomůže zaregistrovat různé druhy Pokémonů spících v různých pozicích – si ve skutečnosti nemyslíme, že je pro uživatele hraní bezpečné. Za prvé, zatímco výrobci Apple, Google a Android vytvářejí nástroje, které uživatelům pomohou trávit méně času s jejich smartphony, The Pokemon Company jde opačným směrem. Nežádá pouze uživatele, aby nechali aplikaci otevřenou celou noc, ale také chce, abyste svůj smartphone nechali v posteli.

I když to může být problém pro dospělé, kteří sdílejí postel s partnerem – jak Pokemon Sleep výslovně říká, sledování spánku nebude fungovat, pokud je na nočním stolku – je to také problém pro děti a dospívající, protože rodiče obvykle dětem nedovolí mít smartphone v posteli. Řešením může být aplikace pro Apple Watch. Několik lidí již používá chytré hodinky ke sledování údajů o spánku. Aplikace pro Apple Watch však zatím oznámena nebyla.

Zde je návod, jak byste měli aplikaci používat, aby správně fungovala:

  • Udržujte svůj smartphone zapojený, když spíte;
  • Udržujte obrazovku zapnutou se spuštěnou aplikací;
  • Poté nechte zařízení lícem dolů a u polštáře.

To znamená, že i když můžete dát smartphone do postele, abyste mohli používat Pokemon Sleep, spát blízko elektronického zařízení není ideální. Mohli byste jej upustit ve spánku, zlomit napájecí kabel nebo dokonce telefon rozbít.