Pomocí aplikace Tesla na iPhonu si majitelé Tesly mohou předplatit prémiový balíček, který odemkne několik funkcí. Nová zpráva od Gizmodo však poukazuje na to, že Tesla pro toto předplatné nepoužívá systém nákupu v aplikaci společnosti Apple… a pravděpodobně by to tak mělo být.



Předplatné Tesla Premium Connectivity odemkne řadu funkcí, jako je navigace v autě s dopravními údaji, přehrávání videa, hudby a další. Tyto funkce jsou však přístupné pouze prostřednictvím displeje v autě, což znamená, že Tesla nemusí používat systém nákupů App Store, pokud balíček pouze odemkne tyto funkce. Ale je tu jedna nová funkce: „Zobrazit živou kameru“. Tato funkce umožňuje majitelům Tesly sledovat živý přenos z kamer jejich vozu, když je vozidlo zaparkované a je zapnutý Sentry Mode. Jak zdůrazňuje dnešní zpráva od Gizmodo, funkce jako tato technicky spadá do pokynů společnosti Apple, kdy musí aplikace nabízet možnost nákupů prostřednictvím App Store.

Pokyny App Store společnosti Apple pro systém nákupu v aplikaci se konkrétně zabývají tímto typem funkcí. Elon Musk byl v minulosti velkým kritikem pokynů App Store společnosti Apple a odkazoval na vysoký poplatek. Vyjádřil také svou podporu společnosti Epic Games, která je v současnosti zapletena do letitého sporu s Apple. Jedna věc, kterou je třeba mít na paměti, je, že všechny aplikace odeslané do App Store procházejí procesem kontroly.