Poté, co Apple vypnul mechanismus, který používala aplikace Beeper Mini, její vývojáři dnes řekli, že našli způsob, jak aplikaci vrátit zpět, i když s několika zásadními změnami.



Nová verze aplikace vyžaduje, aby se uživatelé přihlašovali pomocí Apple ID, což u předchozí verze nebylo potřeba. Všechny zprávy iMessage jsou nyní také odesílány a přijímány prostřednictvím e-mailové adresy, nikoli telefonního čísla, i když oprava se připravuje. Předchozí verze Beeper Mini nevyžadovala ‌Apple ID‌ a registrovala telefonní číslo každého uživatele Androidu na serverech společnosti Apple. Vývojáři aplikace použili reverzně upravené protokoly iMessage s využitím serverů Apple. Apple v pátek zablokoval Beeper Mini. Uživatelé Beeper Mini nemohli odesílat a přijímat zprávy, když Apple provedl změnu na svých serverech. Apple uvedl, že techniky, které aplikace používala, představovaly riziko pro bezpečnost a soukromí uživatelů iMessage.

„Ve společnosti Apple vytváříme naše produkty a služby pomocí špičkových technologií ochrany soukromí a zabezpečení navržených tak, aby uživatelům poskytovaly kontrolu nad jejich daty a uchovávaly osobní údaje v bezpečí. Podnikli jsme kroky k ochraně našich uživatelů blokováním technik, které využívají falešné přihlašovací údaje k získání přístupu k iMessage. Tyto techniky představovaly značná rizika pro bezpečnost a soukromí uživatelů, včetně potenciálu prozrazení metadat a umožnění nechtěných zpráv, spamu a phishingových útoků.“ Zatímco Beeper Mini byla placená aplikace se 7denní zkušební verzí, vývojáři Beeper Mini plánují, že bude zdarma kvůli nestabilitě aplikace. Beeper Mini bude opět placenou aplikací, jakmile se věci stabilizují.