Zdá se, že Apple uzavřel mezeru, kterou Beeper Mini využil k zavedení iMessage na zařízení Android. Beeper Mini dnes přestal fungovat, uživatelům se začaly zobrazovat chybové zprávy.



Beeper na Twitteru uvedl, že problém vyšetřuje, ale generální ředitel Beeper Eric Migicovsky řekl TechCrunch, že všechna data naznačují, že Apple ve skutečnosti našel způsob, jak zastavit Beeper Mini. Aplikace Beeper Mini, představená v úterý, využívala reverzně upravené protokoly iMessage a šifrování, přičemž k fungování využívala vlastní servery ispolečnosti Apple, které umožňují uživatelům systému Android posílat zprávy iMessage. Aplikace podporovala všechny funkce iMessage, včetně potvrzení o přečtení, indikátorů psaní, reakcí a dalších.

Beeper Mini nevyžadoval Apple ID, způsob, jakým aplikace fungovala, byl podrobně vysvětlen v příspěvku na blogu, což společnosti Apple poskytlo přehled o tom, jak funguje. Aplikace komunikovala přímo se servery iMessage společnosti Apple a registrovala telefonní čísla uživatelů Beeper jako uživatelů iMessage, aby umožnila přístup. Po vydání aplikace Beeper Mini se okamžitě objevily spekulace, že ji Apple ukončí, ale nebylo jasné, zda to bude schopen udělat.