Photomator, oblíbený editor obrázků od stejných vývojářů jako Pixelmator, právě obdržel další aktualizaci s novými funkcemi. Přesněji řečeno, Photomator 3.3 přichází s nástrojem pro vytváření vodoznaku.



Jak popisují vývojáři v příspěvku na blogu, nová funkce vám umožňuje „snadno chránit vaši kreativní práci použitím vlastních vodoznaků. Uživatelé proto mají mnoho možností, jak své fotografie opatřit vodoznakem podle svého přání. Při exportu obrázků se Photomator zeptá, zda chce uživatel přidat vodoznak. Uživatel si pak může vybrat, kde bude vodoznak umístěn, stejně jako jeho velikost a neprůhlednost. Vodoznaky mohou být obrázky nebo vlastní text. K dispozici je také možnost přidat vodoznak opakovaně na celou fotografii pro další vrstvu zabezpečení. Ve výchozím nastavení nabízí aplikace šest přednastavení vodoznaku, takže zástupný symbol můžete jednoduše nahradit vlastním obrázkem nebo textem.

Uživatelé si také mohou uložit své vlastní přednastavení vodoznaku pro pozdější použití. Pro ty, kteří pracují s velkým množstvím fotografií, je také možné opatřit vodoznakem více obrázků najednou. Společnost také představila novou funkci, která přichází do verze aplikace pro macOS. Uživatelé budou mít brzy přístup k novému průzkumníku souborů, který jim umožní upravovat fotografie z externích disků a importovat složky jejich přetažením do Photomatoru. Tato funkce je nyní dostupná v beta verzi aplikace a brzy bude dostupná všem. Photomator je k dispozici v App Store – a můžete si jej zdarma vyzkoušet.