Apple čelí obnovenému vyšetřování týkající se jeho dominance v mobilních prohlížečích a cloudových hrách po rozhodnutí londýnského odvolacího soudu (prostřednictvím Bloomberg).



Rozhodnutí soudu fakticky ruší předchozí verdikt, který vyšetřování zastavil. V listopadu 2022 CMA zahájila vyšetřování omezení cloudových her a mobilních prohlížečů zavedených jak společností Apple, tak Google, což naznačuje, že tyto dvě společnosti brzdily inovace a zvyšují náklady pro webové vývojáře, poskytovatele cloudových herních služeb a další. Toto rozhodnutí bylo původně zrušeno Odvolacím soudem pro hospodářskou soutěž (CAT), který souhlasil s Apple, že zahájení vyšetřování trvalo CMA příliš dlouho.

Poslední rozsudek odvolacího soudu objasnil, že CMA jednal v rámci svých zákonných mezí, čímž odmítl argument společnosti Apple týkající se lhůt. Soudce zdůraznil, že taková omezení se vztahují pouze na konzultační procesy v rámci studie trhu a neomezují širší vyšetřovací pravomoci CMA. Vyšetřování CMA zůstává pozastaveno, dokud Apple nebude moci podat odvolání k Nejvyššímu soudu.