V roce 2021 se objevila zpráva, že Apple pracoval na prototypu iPadu Pro kompatibilním s nabíječkou MagSafe, což bylo později potvrzeno zdroji 9to5Mac. Plány však byly odloženy, ale zdá se, že Apple s touto variantou stále počítá.



Neexistují žádné další podrobnosti o tom, jak Apple implementuje MagSafe do iPadu nebo dokonce, zda technologie bude přesně stejná jako ta, která již existuje v iPhonu. Mark Gurman z Bloombergu nejprve uvedl, že Apple vydá iPad Pro se skleněnou zadní stranou, aby bylo zařízení kompatibilní s bezdrátovým nabíjením. Zdroje 9to5Mac však tehdy řekly, že společnost tento plán zrušila, protože použití skla na iPadu by produkt učinilo mnohem křehčím. Přesto Apple pokračoval ve zkoumání způsobů, jak přidat podporu MagSafe do iPadu Pro.

Jeden z prototypů měl na zadní straně „větší logo Apple“ vyrobené ze skla, zatímco zbytek zadní strany byl stále vyroben z hliníku. To by umožnilo přenos energie přes skleněné logo, aniž by to ovlivnilo odolnost iPadu. V tuto chvíli není jasné, zda je to stále v plánu, nebo zda Apple našel jiný způsob, jak přinést MagSafe do iPadu. Podle zpráv se očekává, že iPad Pro příští rok dostane velkou aktualizaci, tentokrát s OLED displejem, čipem M3 a přepracovanou klávesnicí Magic Keyboard spolu s novou verzí Apple Pencil.