Podle Marka Gurmana z Bloombergu, aby Apple podpořil klesající prodeje iPadů, plánuje na začátek roku 2024 představit nové modely iPadu Air a iPadu Pro, přičemž oba budou obsahovat výrazné změny.



‌iPad Air‌ bude poprvé k dispozici ve dvou velikostech, jako ‌iPad Pro‌. Menší model bude i nadále mít úhlopříčku 10,9 palce, ale větší verze bude mít 12,9 palce, jako větší iPad Pro. Apple se snaží poskytnout větší rozmanitost a 12,9palcový ‌iPad Air‌ bude dostupnější než 12,9palcový ‌iPad Pro‌. Modely ‌iPadu Pro‌ budou obsahovat OLED displeje, první v řadě ‌iPadů‌. Apple používá technologii OLED pro iPhone a Apple Watch, ale větší OLED displeje jsou dražší. Ve srovnání s LED nebo mini-LED přináší OLED hlubší černou a živější barvy.

OLED displeje budou dostupné pouze u modelů vyšší třídy, přičemž ‌iPad Air‌ bude i nadále používat standardní displeje. Společně s novými iPady Apple plánuje představit novou Apple Pencil a nové klávesnice Magic Keyboard. Klávesnice budou mít pevnější rám vyrobený z hliníku, což umožní, aby se ‌iPad‌ více podobal notebooku. V roce 2023 nebyly vydány žádné iPady, což je poprvé, co Apple během kalendářního roku nepředstavil nový iPad.