Apple Watch nové generace budou obsahovat zcela přepracovaný konektor pro řemínek, díky čemuž budou nekompatibilními se všemi současnými řemínky, podle sběratele prototypů známého jako „Kosutami“.



V srpnu Mark Gurman z Bloombergu řekl, že nadcházející „Apple Watch X“ by mohly představovat jiný způsob, jak připevnit řemínky k zařízení. Zdá se, že nejnovější zpráva toto tvrzení potvrzuje. Stávající systém zabírá velké množství prostoru, který by mohl být lépe využit pro větší baterie nebo jiné vnitřní komponenty. Apple zjevně zvažuje systém uchycení magnetického pásku, ale v současné době není jasné, zda bude tato konkrétní metoda přítomna na „Apple Watch X“, nebo zda společnost zvolí něco jiného.

Mechanismus pro připojení řemínků k pouzdru Apple Watch je stejný od představení zařízení v roce 2014, což uživatelům umožňuje volně sbírat a vyměňovat řemínky bez ohledu na to, jakou generaci mají, za předpokladu, že pouzdro má stejnou šířku. Přepracování tohoto systému bude kontroverzní vzhledem k tomu, že všechny stávající řemínky již nebudou kompatibilní, a proto v konečném důsledku zastaralé.