Očekává se, že Apple Watch vydané v roce 2024 budou obsahovat novou sadu funkcí, díky níž budou pro spotřebitele mnohem zajímavější, uvedl dnes Mark Gurman z Bloombergu ve svém zpravodaji Power On.



Nejméně jeden model Apple Watch bude mít nový vzhled, a přestože Gurman neuvádí, který model by to mohl být, mohly by to být standardní Apple Watch. Apple představil Apple Watch Ultra v roce 2022, a přestože se mluví o větším microLED displeji pro toto zařízení, aktuální informace naznačují, že microLED bude k dispozici až v roce 2025 nebo 2026. V předchozích zprávách Gurman uvedl, že Apple pracuje na významné aktualizaci k desátému výročí vydání Apple Watch. Apple Watch byly oznámeny v září 2014, ale byly vydány až v dubnu 2015, takže je trochu nejasné, zda „desáté výročí“ připadá na rok 2024 nebo 2025. „Apple Watch Series 10“ máme mít v roce 2024, a když Gurman poukazuje na aktualizaci designu příští rok, mohl by to být právě „výroční“ model.

Nové Apple Watch by mohly obsahovat tenčí design a také nový magnetický mechanismus pro připojení řemínků, ale zdravotní funkce mohou být pro zákazníky zajímavější. Gurman říká, že můžeme očekávat, že Apple Watch nové generace budou detekovat hypertenzi a spánkovou apnoe, tedy stavy, které postihují miliony lidí. Hypertenze bude detekována prostřednictvím monitorování krevního tlaku prováděného na zápěstí. Gurman v listopadu uvedl, že Apple Watch budou schopny uživateli sdělit, zda jeho krevní tlak stoupá, ale neposkytne konkrétní systolická a diastolická měření. Budoucí verze této technologie může být schopna poskytovat přesné údaje. Spánková apnoe bude detekována měřením spánku a dýcháním.