Mark Gurman ve svém nejnovějším zpravodaji Power On sdílí, co očekává od Applu v roce 2024. I když společnost vydá řadu iPhone 16 na podzim, Mark zdůrazňuje, že nositelná zařízení se „dostanou do centra pozornosti“.



Mark říká, že rok 2024 bude pro Apple důležitý. Je zajímavé, že je to již více než 15 let, kdy iPhone zůstal hlavním zaměřením společnosti, a příští rok se v tomto směru očekává změna. Vision Pro má být uveden na trh začátkem roku 2024 – zcela nová kategorie produktů pro Apple. Kromě headsetu se očekává, že Apple přinese významné změny s AirPods 4 a AirPods Max a Mark říká, že Apple Watch budou přepracovány se zajímavými funkcemi pro zdraví.

Vision Pro datum vydání

Apple se připravuje na vydání Vision Pro tím, že plánuje vyškolit zaměstnance, počítá se s vydáním někdy mezi koncem ledna a únorem. Mark říká, že Apple stále není připraven na to, aby tento produkt byl primárním, nicméně do budoucna by se to mohlo změnit.
Někteří lidé vidí Vision Pro jako podobný Apple Watch, kde prvních několik generací nebylo nejdokonalejší, ale v době, kdy se objevil čtvrtý model, byl hardware na stejné úrovni jako iPhone.

Hlavní nové zdravotní funkce Apple Watch

Mark říká, že současné modely Apple Watch nejsou tak lákavé pro nakupující s nedostatkem přesvědčivých funkcí a bez zásadních změn oproti minulému roku. Říká však, že budoucí zdravotní funkce přicházející v roce 2024 by měly být pro uživatele dostatečně zajímavé. Očekává, že jak měření krevního tlaku, tak detekce spánkové apnoe prodá spoustu zařízení. Očekává se, že alespoň jeden model Apple Watch dostane „nový vzhled“.

AirPods 4

Mark zdůrazňuje, že AirPods 4 budou obsahovat funkci pro potlačení hluku a integraci sítě Find My. Další důležitou funkcí by mohla být možnost použít je jako naslouchátko. AirPods Max budou vydány na konci roku 2024, a nabídnou přechod na USB-C.