Apple pracuje na nových AirPods Pro a očekává se, že nová sluchátka budou uvedena na trh někdy kolem roku 2025. Pro ‌AirPods Pro‌ 3 se očekává několik zajímavých nových funkcí, na které se v dnešním článku podíváme.



Nový design

Podle Marka Gurmana z Bloombergu budou ‌AirPods Pro‌ 3 obsahovat zcela nový design. Co přesně se změní, není jasné, ale očekává se, že Apple aktualizuje sluchátka i pouzdro, aby bylo možné zavést nové funkce, které se plánují.

Lepší kvalita zvuku

Apple má tendenci zvyšovat kvalitu zvuku s každou novou generací AirPods a zprávy naznačují, že ‌AirPods Pro‌ 3 nabídnou vylepšení zvuku. Mohli bychom také získat další vylepšení Aktivního potlačení zvuku a se zaměřením Apple na Vision Pro bude kvalita zvuku důležitější než kdy jindy. Aktuální verze AirPods Pro‌ 2 s pouzdrem s USB-C portem je navržena tak, aby se spárovala s Vision Pro a nabízela bezztrátový zvuk.

Aktualizovaný čip

‌AirPods Pro‌ 2 používají čip H2 a očekává se, že AirPods Pro‌ nové generace dostane ještě rychlejší čip, který by Apple mohl nazvat H3, pokud se bude držet tohoto schématu pojmenování. Současný čip H2 pohání vše od aktivního potlačení hluku po Siri, rychlé přepínání a adaptivní ekvalizér, takže čipy řady H jsou klíčem k funkčnosti AirPods. Výkon čipu H3 by mohl být důležitý pro funkce související se zdravím, o kterých se proslýchá, že budou obsahovat ‌AirPods Pro‌.

Zlepšení zdraví sluchu

Existuje řada funkcí pro zdraví sluchu, na kterých Apple pracuje. V budoucnu by vestavěný test sluchu mohl přehrávat tóny a zvuky, aby se otestovalo, jak dobře člověk slyší. Apple již tuto funkci testuje ve studii prostřednictvím aplikace Research. Pokud AirPods zjistí problém se sluchem, mohou dát uživateli pokyn, aby navštívil lékaře. Gurman říká, že Apple také pracuje na funkcích, které by umožnily dále zlepšit sluch, možná ve snaze zpřístupnit je namísto naslouchátka.

Monitorování tělesné teploty

Apple testoval teplotní senzor zabudovaný v AirPods a toto je pravděpodobně funkce, která by byla první, která by byla implementována. Měření teploty zevnitř ucha je přesnější než měření teploty ze zápěstí. Analytik Ming-Chi Kuo už roky říká, že Apple přidá do AirPods další zdravotní funkce a Apple patentoval AirPods s biometrickými senzory pro sledování srdeční frekvence, teploty, úrovně pocení a další.

Datum vydání

Současné zprávy naznačují, že Apple představí aktualizovanou verzi ‌AirPods Pro‌ v roce 2025. Apple častokrát představoval nové AirPods společně s novými iPhony, takže pokud společnost neporuší svoji tradici mohly bysme vidět nové AirPods Pro někdy kolem září 2025.

Podle Marka Gurmana z Bloombergu projdou ‌AirPods Pro‌ 3 přepracováním designu. Co přesně se změní, zůstává záhadou, ale očekává se, že Apple aktualizuje sluchátka i pouzdro, aby vyhovovalo novým funkcím, které se plánují.

Lepší kvalita zvuku

Apple má tendenci zvyšovat kvalitu zvuku s každou novou iterací AirPods a zvěsti naznačují, že ‌AirPods Pro‌ 3 se dočkají vylepšení zvuku. Mohli bychom také získat další vylepšení Active Noise Cancellation a se zaměřením Apple na náhlavní soupravu Vision Pro bude kvalita zvuku důležitější než kdy jindy.

Aktuální verze USB-C ‌AirPods Pro‌ 2 je navržena tak, aby se spárovala s Vision Pro a nabízela bezztrátový zvuk, takže další funkce pro Vision Pro a následné náhlavní soupravy jsou dobrou sázkou.

Aktualizovaný čip

‌AirPods Pro‌ 2 používají čip H2 a očekává se, že verze ‌AirPods Pro‌ nové generace dostane ještě rychlejší čip, který by Apple mohl nazvat H3, pokud se bude držet tohoto schématu pojmenování.

Současný čip H2 pohání vše od aktivního potlačení hluku po Hey Siri, rychlé přepínání a adaptivní ekvalizér, takže čipy řady H jsou klíčem k funkčnosti AirPods. Zpracovatelský výkon čipu H3 by mohl být důležitý pro funkce související se zdravím, o kterých se proslýchá, že pro ‌AirPods Pro‌.

Zlepšení zdraví sluchu

Existuje řada funkcí pro zdraví sluchu, na kterých Apple pro řadu AirPods pracuje. V budoucnu by vestavěný test sluchu mohl přehrávat tóny a zvuky, aby se otestovalo, jak dobře člověk slyší, což uživatelům poskytne snadný přístup ke zdravotní zpětné vazbě. Apple již tento druh funkčnosti testuje ve studii sluchu provedené prostřednictvím aplikace Research.

Pokud AirPods zjistí problém se sluchem, Apple může dát uživateli pokyn, aby navštívil lékaře pro další pomoc.

Gurman říká, že Apple také pracuje na funkcích, které by umožnily AirPods dále zlepšit sluch, možná ve snaze zpřístupnit je namísto sluchadla. ‌AirPods Pro‌ již podporují funkce jako Conversation Boost pro omezení hluku na pozadí a zároveň se soustředí na řeč, a uvolněné pokyny pro nákup naslouchátek, které již nevyžadují předpis, usnadní Apple umístění AirPods jako alternativy naslouchátka.

Monitorování tělesné teploty

Apple testoval teplotní senzor zabudovaný v AirPods a toto je pravděpodobně funkce, která by byla u ‌AirPods Pro‌ první, pokud by byla implementována.

Měření teploty zevnitř ucha je přesnější než měření teploty ze zápěstí.

Apple analytik Ming-Chi Kuo už roky říká, že Apple přidá do AirPods další zdravotní funkce a Apple patentoval AirPods s biometrickými senzory pro sledování srdeční frekvence, teploty, úrovně pocení a další.

Datum vydání

Současné zvěsti naznačují, že Apple představí aktualizovanou verzi ‌AirPods Pro‌ v roce 2025. Apple často krát data uvedení AirPods na události iPhone, takže pokud společnost zůstane na cestě k uvedení na trh v roce 2025, možná bychom mohli vidět debut nových sluchátek někdy kolem září. 2025.