Funkce detekce pádu na Apple Watch pomohla zachránit muže z Georgie, podle nové zprávy od Fox5 Atlanta. Mike Menand byl začátkem tohoto roku na túře v národní rekreační oblasti Chattahoochee River, když jeho dva psi v dálce spatřili kojota a on upadl.



To spustilo funkci detekce pádu na jeho Apple Watch, která zavolala jeho jménem pohotovostní služby. „Nemohl jsem se ani dostat k telefonu, protože jsem měl telefon v kapse, na které jsem ležel,“ řekl Menand. Při nehodě utrpěl zlomeninu nohy a při operaci mu byla do nohy vložena titanová tyč. Menand řekl, že si není jistý, co by se stalo, kdyby neměl Apple Watch. „Nedá se říct, jak dlouho bych tam ležel,“ uvedl. „Uvědomil jsem si, že se nemůžu pohnout, nemůžu vstát. Měl jsem velké bolesti.“

Pouhý měsíc poté, co Menand utrpěl zranění, spadla žena na procházce ve stejném parku a nepřežila. „Když jsem to četl, napadlo mě, že jsem to mohl být já,“ řekl Menand. „Protože jsem byl sám, nikdo kolem mě, nikdo vlastně nevěděl, kde jsem.“ Detekce pádu funguje tak, že inteligentně detekuje, kdy dojde k náhlému pádu, a automaticky zavolá záchrannou službu, pokud osoba neodvolá výstrahu do jedné minuty po pádu. Pokud jsou vyplněny nouzové kontaktní informace osoby, bude tento kontakt upozorněn textovou zprávou a mapou polohy uživatele v době pádu.