YouTuber Marques Brownlee ocenil iPhone 15 Pro jako výjimečné zařízení v kategorii nejlepší fotoaparát. iPhone 15 Pro tak získal ocenění MKBHD Smartphone Awards 2023.



Brownlee odůvodnil svou volbu tím, že připustil, že i když jsou na trhu smartphony, které dokážou dosáhnout lepších výsledků při použití zoomu, iPhone 15 Pro nabízí nejspolehlivější všestranný výkon v nejrůznějších případech použití a jeho snadné použití při fotografování zůstávají bezkonkurenční. Brownlee zvláště vyzdvihl kvalitu videa zaznamenaného na iPhone 15 Pro a označil jej za nejlepší v různých situacích. Pochválil také Apple za to, že do své sady funkcí zavedl také možnost ukládat video přímo na externí disk. V testu, který byl spuštěn online, bylo také zjištěno, že iPhone 15 Pro zachycuje nejlepší fotografie při slabém osvětlení. Čestné uznání v kategorii získal také Samsung Galaxy S23 Ultra za výkon fotoaparátu při použití zoomového objektivu.

Mezitím iPhone 15 Plus vyhrál kategorii nejlepší baterie, která se posuzuje nejen podle největší kapacity, ale i celkového výkonu. iPhone 15 byl vybrán pro jeho méně energeticky náročný 60Hz displej, který překonal mnoho jeho konkurentů. MKBHD uvedl, že iPhone 15 Plus by měl být volbou pro ty, kteří hledají zařízení s velkou výdrží baterie. Telefon roku se stal Google Pixel 8. Brownlee chválil jeho skvělý fotoaparát, výrazně lepší displej, několik vynikajících softwarových funkcí a příslib sedmi let aktualizací softwaru.