iPhone 16 Pro a ‌iPhone 16 Pro‌ Max budou obsahovat nový čtyřhranný teleobjektiv, podle zprávy analytika Ming-Chi Kuo. Elec také zveřejnil začátkem tohoto měsíce zprávu, která tuto informaci potvrzuje, i když s více podrobnostmi.



iPhone 15 Pro Max je vybaven čtyřhranným teleobjektivem. Složená skleněná konstrukce v ní využívá čtyřhranný design, který opakovaně odráží světlo, což umožňuje až 5x optický zoom, až 3x na iPhone 14 Pro Max. Letos byl vydán ‌iPhone 15 Pro‌ bez nového a vylepšeného teleobjektivu, pravděpodobně kvůli prostorovým omezením. Komponenty potřebné pro čtyřhrannou kameru zabírají výrazně více místa než teleobjektiv, který se v současnosti nachází na ‌iPhone 15 Pro‌, a proto by se do menšího zařízení nevešly.

S ‌iPhonem 16 Pro‌ má Apple v úmyslu zvětšit celkovou velikost zařízení, přičemž displeje iPhonu 16 Pro a iPhonu 16 Pro Max budou měřit zhruba 6,3″ a 6,9″. Zvětšené velikosti zařízení by poskytly dostatek prostoru pro nový čtyřhranný teleobjektiv a interní dokumentace, kterou viděl MacRumors, tuto změnu potvrzuje. Interní dokumentace podrobně popisující návrh kamerového modulu pro ‌iPhone 16 Pro‌ odhaluje, že modul má významnou podobnost s modulem použitým v ‌iPhonu 15 Pro‌ Max. Na první pohled lze snadno identifikovat oblast obsahující komponenty čtyřhranného teleobjektivu. Je důležité vzít v úvahu, že zde uvedené informace představují předprodukční informace a nemusí odrážet hardware ve finálním produktu.