Očekává se, že ‌iPhone SE‌ 4, známý svým identifikátorem zařízení D59, bude používat přesně stejnou baterii, jakou má základní model iPhone 14. Částečně sestavené prototypy dalšího ‌iPhonu SE‌ byly vybavené lithium-iontovými bateriemi s číslem modelu A2863, který Apple již v minulosti používal.



Tuto změnu potvrzuje i interní dokumentace. Samotná baterie má vylepšenou kapacitu ve srovnání se současným ‌iPhonem SE‌ 3:

  • iPhone SE 3: 2018 mAh
  • iPhone 14 (A2863): 3279 mAh

Ve srovnání s baterií používanou v ‌iPhonu SE‌ třetí generace přináší baterie A2863 nárůst o více než 1250 mAh, což může mít za následek delší životnost baterie. Zatímco Apple údajně vyvinul zcela nové baterie pro iPhone 16 Pro s vylepšenými tepelnými schopnostmi, ‌iPhone SE‌ 4 bude nadále používat stávající díly jako opatření ke snížení nákladů. ‌iPhone SE‌ 4 bude mít nový design založený na iPhone 14 a bude vybaven tlačítkem Akce a portem USB-C. Je však důležité si uvědomit, že zde uvedené informace jsou předprodukční. Zatímco prototypy ‌iPhonu SE‌ 4 používají baterii A2863, plány společnosti Apple se mohou změnit, protože zařízení je stále daleko od vydání.