Americká komise pro mezinárodní obchod dnes zamítla návrh společnosti Apple, což znamená, že jedna cesta, jak se vyhnout pozastavení prodeje Apple Watch v USA byla vyčerpána.



Apple podal odvolání 30. října s cílem zabránit tomu, aby vstoupil v platnost zákaz dovozu v době, kdy probíhá odvolání, ale ITC žádost odmítlo. ITC nařídila společnosti Apple, aby přestala dovážet Apple Watch s funkcí pro měření kyslíku v krvi, které porušuje patenty vlastněné společností Masimo. Prodej Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2 v USA bude ukončen ve čtvrtek 21. prosince. Prodej v obchodech se zastaví po 24. prosinci. Zákaz prodeje je omezen na Spojené státy a týká se pouze společnosti Apple. Best Buy, Walmart, Target a další maloobchodníci mohou nadále prodávat ‌Apple Watch Ultra 2‌ a Series 9, dokud nebudou vyčerpány zásoby.

ITC zavedlo zákaz dovozu poté, co rozhodlo, že Apple skutečně porušil patenty Masimo s technologií monitorování kyslíku v krvi v Apple Watch. Apple by se mohl vyhnout zákazu dovozu, pokud by Bílý dům zrušil rozhodnutí ITC, ale zatím to vypadá, že k tomu nemusí dojít. Bílý dům se má rozhodnout do 25. prosince. Apple pracuje na aktualizaci algoritmů používaných v Apple Watch ve snaze obejít zákaz a společnost uvedla, že plánuje předložit řešení. Zatímco Apple si myslí, že může problém vyřešit prostřednictvím aktualizace softwaru, Masimo řekl, že aktualizace softwaru nebude stačit.