Meta zavádí end-to-end šifrování pro osobní zprávy a hovory na Messengeru a Facebooku, čímž konečně plní slib, ke kterému se zavázala už před časem. Šifrování v aplikaci Messenger původně bylo k dispozici od roku 2016 ve formě „tajných konverzací“.



Společnost Meta teprve nyní zapíná end-to-end šifrování pro všechny zprávy a hovory. „Od roku 2016 má Messenger možnost zapnout end-to-end šifrování, ale nyní měníme soukromé chaty a hovory tak, aby byly ve výchozím nastavení end-to-end šifrovány. Trvalo to roky, než se to podařilo, protože jsme si dali čas, abychom to udělali správně. Naši inženýři, designéři, odborníci a produktoví manažeři neúnavně pracovali na přestavbě funkcí Messengeru od základů. Zavedli jsme nové funkce ochrany soukromí, bezpečnosti a ovládání, jako jsou ovládací prvky, které lidem umožňují vybrat si, kdo jim může poslat zprávu, a také zámek aplikace spolu se stávajícími bezpečnostními funkcemi, jako jsou blokování a žádosti o zprávy.“

Nyní to znamená, že obsah zpráv a hovorů je chráněn od okamžiku, kdy opustí zařízení odesílatele, až do okamžiku, kdy se dostanou do zařízení příjemce. Jinými slovy, nikdo, včetně společnosti Meta, nemůže vidět, co je odesláno nebo řečeno, pokud není zpráva nahlášena. End-to-end šifrované konverzace také nabízejí další funkce včetně možnosti upravovat zprávy, vyšší kvalitu médií a mizející zprávy. Meta poznamenává, že šifrování nezabrání uživatelům používat funkce, jako jsou témata a vlastní reakce, ale může chvíli trvat, než se chaty v Messengeru aktualizují na výchozí šifrování.