macOS Sonoma 14.2 přidává Shazam do panelu nabídek a ovládacího centra vašeho Macu. Pro ty, kteří Shazam neznají, je to populární služba vlastněná společností Apple, která dokáže identifikovat názvy a texty písní, hudebních videí, televizních pořadů a dalších věcí, a to pouhým poslechem.



Apple zakoupil Shazam v roce 2018 a integroval jej do iOS a iPadOS. S macOS 14.2 se stejná možnost konečně dostala i na Mac. Dříve jste museli nainstalovat na Mac aplikaci Shazam, abyste ji mohli přidat do panelu nabídek na Macu. Nyní je služba integrována v systému. K dispozici je také historie všech skladeb, které jste dříve identifikovali pomocí této funkce. Chcete-li otevřít skladbu v Shazamu na webu, klikněte na její název. Chcete-li skladbu otevřít v aplikaci Hudba, klikněte na ikonu hudby. Chcete-li položku odstranit, klikněte na ikonu koše a potvrďte operaci výběrem možnosti Odstranit skladbu.

Jak přidat Shazam do panelu nabídek vašeho Macu

  • Klikněte na symbol Apple na liště nabídky vašeho Macu a vyberte Nastavení systému.
  • V postranním sloupci vyberte Ovládací centrum.
  • V části Rozpoznávání hudby přepněte přepínače vedle Zobrazit na liště nabídek nebo Zobrazit v Ovládacím centru.

Nezapomeňte, že na iPhonu, iPadu, Apple Watch, HomePodu a Macu se můžete Siri zeptat, jaká skladba hraje, a výsledek těchto požadavků se také objeví ve vaší historii poslechu.