V systému iOS 17 přidal Apple do aplikace Připomínky praktickou funkci, která vám pomůže, když si jdete koupit nějaké potraviny. V dnešním článku si ukážeme, jak ji používat, a cestu do obchodu si tak zkrátit.



Když vytvoříte seznam s novým typem seznamu „Nakupování“, můžete zadávat různé potraviny a drobnosti a nechat je automaticky uspořádat podle kategorií. Organizace usnadňuje nalezení toho, co potřebujete, když jste v obchodě s potravinami nebo nakupujete. Mezi dostupné typy kategorií v aplikaci Připomínky patří produkty, chléb a cereálie, mražená jídla, svačiny a cukrovinky, maso, mléčné výrobky, vejce a sýry, pečivo, domácí potřeby, osobní péče a zdraví a víno, pivo a lihoviny.

Jak vytvořit nákupní seznam v aplikaci Připomínky na iPhonu

  • V aplikaci Připomínky klepněte na Přidat seznam.
  • Zadejte svému seznamu název, volitelnou barvu a ikonu a klepněte na Typ seznamu a vyberte Potraviny (nebo Nákupy) a poté klepněte na Hotovo.
  • Začněte plnit svůj seznam potravin položkami. Při přidávání různých typů kategorií vás aplikace vyzve k přesunutí určitých položek do konkrétních kategorií. Klepnutím na možnost v modré barvě přesunete položku.
  • Po dokončení by měl být seznam uspořádán do samostatných kategorií, aby bylo snazší najít související položky ve stejných částech obchodu.

Pokud ‌‌iPhone‌ nerozpozná, kam má položka jít, zůstane nekategorizovaná. Všimněte si, že rozpozná konkrétní značky a typy potravin, takže tato funkce je velmi užitečná. Můžete si také vytvořit své vlastní kategorie v seznamu potravin. Jednoduše klepněte na tři tečky v kruhu a v rozevíracím seznamu vyberte možnost Nová sekce. Poté můžete klepnout na novou sekci a dát jí identifikační název.