Se spuštěním iOS 17.2 přidal Apple funkci, která umožňuje uživatelům iPhone 15 Pro a ‌iPhone 15 Pro‌ Max nahrávat 3D prostorové video, které bude možné zobrazit na Apple Vision Pro, jakmile bude k dispozici.



Aby Apple tuto funkci předvedl, pozval tento týden několik novinářů, aby nahráli prostorové video pomocí svých iPhonů a poté si je prohlédli na headsetu ‌Apple Vision Pro‌. Ti, kteří si moli prohlédnout svá videa ve 3D, nyní napsali, jaké to je.

Scott Stein z CNET uvedl, že videa jeho rodinných příslušníků jsou nejpůsobivější a zejména záznam jeho matky v něm vyvolal pocit, jako by tam byla. U videa s velkým pohybem byl limit 30 snímků za sekundu patrný, i když méně u videí s menším pohybem. HDR fotografie „vypadaly skvěle“, přičemž Stein řekl, že vypadají stejně dobře nebo lépe než na Macu nebo televizi. „Také mě zajímalo vidět některé z mých oblíbených exponátů v Přírodovědném muzeu ve 3D. Šel jsem do Hall of Ocean Life, natočit videa prehistorických mořských tvorů, které miluji od dětství. Ve 3D na Vision Pro mi to připadalo jako znovu navštívené malé domácí muzeum.“

Lance Ulanoff z TechRadar řekl, že byl zaskočen kvalitou a pohlcujícím zážitkem panoramatických snímků, které zachytil, a širší pohled mu ukázal detaily, které předtím neviděl. Video modelu vlaku vypadalo, jako by mu jezdil přímo před očima. Ve srovnání se standardními videi Ulanoff řekl, že videa „připadala skutečnější“ a vyvolala obrovské emoce.

Josh Rubin z Cool Hunting řekl, že i v nahrávkách, kde byl varován, že není dostatek světla, bylo video na headsetu „ostré a nezrnité“. Zjistil, že nejlepší scény měly více ohniskových bodů v rozsahu dvou až osmi stop. Příliš mnoho pohybu v prostorovém videu vás může dezorientovat a vést k nevolnosti.

Vision Pro má být vydán počátkem roku 2024 a Apple doufá, že zákazníci, kteří si ji plánují koupit, budou mít připravenou nabídku vlastních prostorových videí, až vyjde. Prostorové video lze právě teď nahrávat na ‌iPhone 15 Pro‌ a ‌iPhone 15 Pro‌ Max, i když zachycené video bude vypadat normálně, dokud nebude zobrazeno ve 3D na Vision Pro.