Od té doby, co byla v loňském roce poprvé představena funkce Tíseň SOS přes satelit spolu s řadou iPhone 14, existuje řada příběhů o tom, jak pomohla zachránit někomu život.



Nová zpráva od Backpacker tento týden nabízí pohled do zákulisí toho, jak funkce  ovlivnila pátrací a záchranné operace v okrese Los Angeles. Ve zprávě zástupce ředitele oddělení šerifa okresu Los Angeles, Mike Leum, říká, že díky funkci Tíseň SOS přes satelit mohli zachránit spoustu lidí. „Zjistili jsme, že tato funkce má několik výhod. Číslo jedna je okamžité upozornění, které dostáváme. V několika z těchto incidentů byly díky této funkci stoprocentně zachráněny lidské životy.“ Leum také ocenil obousměrnou komunikaci, kterou tato funkce poskytuje: „Skvělá věc na této funkci – na této funkci je mnoho skvělých věcí – je to, že jde o obousměrné komunikační zařízení,“ říká Leum. „Takže když pošle textovou zprávu 911, stanice může odpovědět a zjistit velmi důležité informace jako: Je někdo zraněn? Kolik lidí je s vámi? Má někdo nějaké zdravotní potíže?“

„Obvykle může trvat hodinu nebo více, než někdo najde mobilní službu a zavolá pomoc poté, co byl svědkem nehody. Jakmile se jim podaří spojit se se zachránaři, tým musí stále reagovat, což zabere ještě více času. Schopnost přivolat pomoc chytrým telefonem přes satelit zkrátí dobu odezvy.“ Pokud jde o obavy ze zneužití nebo falešných aktivací, Goldsworthy říká, že na vyladění funkce spolupracoval přímo s Apple. Celá zpráva na Backpacker stojí za přečtení a obsahuje několik zajímavých příkladů, kdy funkce pomohla zachránit lidské životy.