Apple sdílel studii provedenou profesorem MIT Dr. Stuartem Madnickem, která zjistila, že 2,6 miliardy osobních záznamů bylo ohroženo úniky dat za poslední dva roky. Studie byla zadána společností Apple, ale na titulní stránce se píše, že „závěry a vyjádřené názory jsou výhradně ty, které má autor“.



Apple poskytl přehled studie ve své tiskové zprávě: „Zpráva uvádí, že hrozeb pro uživatelská data, bylo mezi lety 2013 a 2022 téměř trojnásobek, což v průběhu dvou let ohrozilo 2,6 miliardy záznamů a v roce 2023 se to ještě zhoršilo. Cíl pro kyberzločince byl velmi jasný a průzkum z roku 2023 zjistil, že více než 80 procent narušení se týkalo dat uložených v cloudu. Stalo se tak poté, co se útoky zaměřené na cloudovou infrastrukturu od roku 2021 do roku 2022 téměř zdvojnásobily.“

Apple říká, že závěry studie zdůrazňují potřebu end-to-end šifrování, které iCloud již standardně poskytuje pro 14 kategorií dat. Pro uživatele, kteří hledají další ochranu, Apple nabízí volitelnou funkci nazvanou Advanced Data Protection, která zvyšuje počet kategorií dat na iCloudu pokrytých end-to-end šifrováním na 23, včetně dat z aplikací Poznámky,  Fotky, Diktafon a dalších.