TikTok podniká kroky k vylepšení aplikace pro ty, kteří chtějí sledovat svá oblíbená videa na větších zařízeních. Společnost optimalizuje aplikaci TikTok pro skládací zařízení Android s většími displeji a iPady.



Každý zná ten pocit, když se na tabletu nebo skládacím zařízení otevře aplikace, která není optimalizována pro velké obrazovky. Celá aplikace je zmenšena na obecnou kompatibilní velikost vytvořenou pro smartphone. To obecně vede k špatně viditelným videím a špatně zobrazenému uživatelskému rozhraní. TikTok oznámil, že nová aktualizace aplikace umožní lidem sledovat videa na větších obrazovkách – konkrétně na skládacích zařízeních a tabletech. Společnost poznamenává, že nový vzhled bude na těchto větších zařízeních předvádět jasné video. Nejsme si jisti, zda to znamená, že tato videa budou optimalizována pro větší displeje, nebo zda TikTok bude provádět nějaké změny na pozadí.

V obou případech byste měli být schopni vidět HD videa na vašem iPadu nebo skládacím zařízení. Budou k dispozici nové navigační lišty, které se přizpůsobí jakékoli obrazovce, kterou používáte, a objeví se v horní i spodní části displeje, aby umožnily snadný přístup k jakékoli jiné funkci TikTok při sledování videa na iPadu nebo jiném tabletu. Videa budete moci sledovat na šířku a na výšku. To se také hodí pro určité typy zařízení. Například vnitřní displej Pixel Fold může někdy vypadat lépe otočený o 90 stupňů. Ostatní skládací zařízení, jako je Galaxy Z Fold 5, jsou ve své standardní orientaci nastaveny docela dobře.