Rok 2024 bude pro Apple přelomový rok, kdy společnost poprvé od roku 2015 vstoupí do nové kategorie produktů. Počítáme s hadsetem Vision Pro, novými iPady, působivými novými Apple Watch a mnohem více.



Níže se podíváme na pět nejzajímavějších produktů Apple, které mají vyjít v roce 2024.

AirPods 4

Nové AirPods přicházející v roce 2024 budou mít aktualizovaný design s kratšími stonky, takže budou vypadat jako něco mezi současnými AirPods a AirPods Pro. Zlepší se kvalita zvuku a je tu ještě jedna zásadní změna – dva modely. K dispozici budou dvě verze AirPods 4 v různých cenových relacích a dražší model bude mít Aktivní potlačení hluku, což je funkce, která byla omezena na ‌AirPods Pro‌. ‌AirPods 4‌ také dostanou aktualizované pouzdro, které má reproduktor pro podporu Find My a nabíjecí port USB-C místo portu Lightning.

iPad Pro s OLED 

Apple přinese technologii OLED na iPad Pro v roce 2024 a bude to poprvé, co Apple vydá tak velký OLED displej. Ve srovnání s mini-LED nebo LED nabízí OLED hlubší černou, lepší kontrast, vylepšené HDR a lepší energetickou účinnost. Nové modely ‌iPadu Pro‌ budou obsahovat přepracovaný design a budou k dispozici v 13palcových a 11,1palcových velikostech. OLED displeje jsou tenčí, takže Apple může být schopen zeštíhlit nové modely ‌iPadu Pro‌ a navíc můžeme počítat s rychlejším čipem M3.

Apple Watch X

Příští rok budou vydány také Apple Watch Series 10 nebo „X“, což odpovídá 10. výročí, pokud počítáte od data představení v roce 2014 a ne od data vydání Apple Watch v roce 2015. Apple Watch 2024 dostanou vylepšený design a nový systém uchycení řemínku. Nová metoda by umožnila společnosti Apple ušetřit cenný vnitřní prostor uvnitř Apple Watch pro větší baterii nebo jiné komponenty, ale mohlo by to znamenat, že stávající řemínky nebudou kompatibilní s novým modelem. Apple Watch X budou mít funkci monitorování krevního tlaku a detekci spánkové apnoe.

Řada iPhone 16

Standardní modely iPhone 16 získají několik funkcí, které byly omezeny na modely iPhone vyšší třídy, včetně tlačítka Akce a rychlejšího 3nm čipu řady A. Tlačítko Akce by letos mohlo být spíše kapacitní než mechanické. Rozšířit na modely nižší třídy by se také mohla podpora nahrávání prostorového videa. Na všech modelech bude k dispozici nové tlačítko Capture Button pro nahrávání videa. Zatímco modely nižší třídy‌ budou mít stejný design jako modely iPhone 15, modely vyšší třídy budou mít větší displeje. ‌iPhone 16 Pro‌ bude mít úhlopříčku 6,3 palce a ‌iPhone 16 Pro‌ Max bude mít úhlopříčku 6,9 palce.

Vision Pro

Je to půl roku, co Apple představil headset Vision Pro a začátkem roku 2024 si jej zákazníci v USA konečně budou moci vyzkoušet. Apple vidí Vision Pro jako budoucnost výpočetní techniky, přičemž toto zařízení označuje jako první prostorový počítač. Jedná se o headset pro smíšenou realitu, takže budete moci přepínat mezi AR a VR pomocí digitální korunky na straně zařízení. K dispozici budou aplikace a hry pro headset a uživatelé budou moci nahrávat prostorové video a přehrávat je na zařízení.