Společnost Apple oznámila, že od ledna 2024 budou všechna členství v programu Apple Developer Program zahrnovat 25 výpočetních hodin Xcode Cloud bez dalších nákladů navíc k členskému poplatku.



Xcode Cloud je navržen tak, aby poskytoval vývojářům cloudové nástroje pro vytváření aplikací, spouštění automatických testů, poskytování aplikací testerům a správu zpětné vazby od uživatelů. Byl představen v roce 2021 a zpřístupněn všem vývojářům v červnu 2022. Od uvedení na trh poskytuje Apple vývojářům bezplatný přístup k 25 hodinám Xcode Cloud měsíčně, ale to mělo skončit tento měsíc. Apple se nyní rozhodl i nadále nabízet bezplatné hodiny jako součást svého členství v programu Apple Developer.

„S potěšením oznamujeme, že od ledna 2024 budou všechna členství v programu Apple Developer zahrnovat 25 hodin měsíčně na Xcode Cloud bez dalších nákladů. Pokud jste si již předplatili Xcode Cloud, není z vaší strany vyžadována žádná další akce. A pokud jste Xcode Cloud ještě nevyzkoušeli, nyní je ideální čas začít vytvářet aplikaci zdarma.“ Každá výpočetní hodina je hodina času použitá k provedení úlohy v cloudu, jako je vytvoření aplikace nebo spuštění testů. Využití výpočetních hodin je sledováno prostřednictvím připojení App Store a aplikace Apple Developer.