Apple oznámil, že v úterý 7. května v 16:00 hodin uspořádá speciální akci, přičemž živý přenos bude jako obvykle k dispozici na apple.com a na YouTube. Událost má slogan „Let Loose“ a ukazuje umělecké ztvárnění log Apple, což naznačuje, že iPady budou hlavním bodem akce.



Pozvánka na událost nezmiňuje osobní účast, přičemž Apple zve média ke sledování online spolu s širokou veřejností. Očekává se, že Apple oznámí nové modely iPadu Pro a iPadu Air spolu s a příslušenstvím Apple Pencil a Magic Keyboard.

Očekávané jsou tyto produkty:

  • Dva nové modely iPadu Pro s čipem M3, OLED displeji, tenčím krytem, ​​tenčími rámečky, možností matné obrazovky, přední kamerou orientovanou na šířku, dalšími designovými změnami a možná i bezdrátovým nabíjením MagSafe.
  • Dva nové modely iPadu Air s čipem M2 a přední kamerou orientovanou na šířku, včetně vůbec prvního 12,9palcového iPadu Air s mini-LED displejem.
  • Nová klávesnice Magic Keyboard pro iPad Pro s hliníkovým krytem, ​​větším trackpadem a dalšími designovými změnami.
  • Nová Apple Pencil, která může mít nové gesto „stlačení“ pro určité akce a případně podporovat visionOS.

Apple od konce roku 2022 nevydal žádné nové iPady, takže na tuto událost se čekalo dlouho. Akce se bude konat něco málo přes měsíc před výroční vývojářskou konferencí WWDC, která se koná od 10. června do 14. června.