Apple propouští více než 700 zaměstnanců, protože společnost právě zrušila svůj projekt Apple Car a také přehodnocuje vývoj vlastních Micro-LED displejů. Jak prozrazuje nejnovější zpráva WARN, propouštění ovlivňuje projekty, o kterých se v posledních dnech hodně mluvilo.



Apple například propouští 58 zaměstnanců z jedné ze svých kanceláří v Santa Claře. Tato konkrétní kancelář patřila LuxVue Technology, společnosti specializující se na Micro-LED displeje, kterou Apple zakoupil v roce 2014. V posledních měsících jsme slyšeli zprávy o tom, že Apple zrušil své plány navrhovat a vyrábět vlastní Micro-LED displeje pro Apple Watch. Bloomberg nedávno oznámil, že Apple se projektu vzdal, protože displeje bylo obtížné vyrobit v dostatečném množství.

Apple také v San Diegu podal více než 120 oznámení o propouštění, což potvrzuje lednovou zprávu o tom, že společnost nedávno uzavřela kancelář pro datové operace Siri, která se tam nachází. Kancelář byla zodpovědná za vyhodnocování odpovědí Siri uživatelům a za pomoc společnosti zlepšit přesnost platformy. Apple tehdy uvedl, že všechny zaměstnance přemístí do kanceláří v Austinu v Texasu, pokud s tím budou souhlasit. Není překvapením, že zastavení projektu Apple Car (interně známého jako Titan) mělo za následek také propouštění. Některé kanceláře uvedené v záznamech použil Apple k vývoji a testování svého elektromobilu. Společnost aktivně pracovala na výrobě vozidla od roku 2014.