Před Dnem Země 22. dubna přidal Apple na své webové stránky banner, který zákazníkům připomíná, že mohou svá zařízení Apple recyklovat zdarma u recyklačních partnerů společnosti.



Tento proces lze v mnoha zemích zahájit na stránce společnosti Apple, přičemž zákazníci mohou odeslat formulář, aby obdrželi předplacený přepravní štítek pro svá zařízení. „Bezplatně recyklujeme vaše zařízení Apple, kabely, pouzdra, příslušenství a další podobnou elektroniku,“ říká Apple. „Pomůžete chránit vzácné zdroje Země a snížit množství odpadu, zatímco my pracujeme na lepší budoucnosti planety.“ Společnost Apple dnes na svém kanálu YouTube ve Spojeném království sdílela nové video „Recycling Robots“, které říká, že recyklační roboti společnosti Apple jsou nyní schopni obnovit recyklovatelné materiály z celkem 23 různých modelů iPhonu.

„Náš vlastní recyklační robot Daisy dokáže rozebrat 23 různých modelů iPhonu a získat tak důležité materiály, jako je zlato a prvky vzácných zemin,“ říká Apple. „Robot Dave získává wolfram z Taptic Engines, zatímco robot Taz se stará o zvukové moduly.“ Apple pravděpodobně brzy vydá svou zprávu o pokroku v oblasti životního prostředí za rok 2024 a v nadcházejících dnech se podělí o další oznámení ke Dni Země.