Apple zastavil výrobu příslušenství FineWoven, podle sběratele prototypů, známého jako „Kosutami“. Kosutami v příspěvku na X (dříve Twitter) vysvětlil, že Apple zastavil výrobu příslušenství FineWoven kvůli jeho špatné odolnosti.



Společnost může v budoucnu přejít na jiný materiál pro své prémiové doplňky. Kosutami v minulosti zveřejnil přesné informace o příslušenství FineWoven. Leaker odhalil plány společnosti Apple na představení nových řemínků pro Apple Watch vyrobených z „tkaného textilního materiálu“ více než měsíc před jejich vydáním, stejně jako odpovídající pouzdra pro iPhone. Kosutami také zveřejnil úplně první snímky doplňků FineWoven krátce před keynote, na které byly oficiálně oznámeny.

Apple přestal prodávat kožené doplňky v září loňského roku a nahradil je ekologičtějším materiálem „FineWoven“, který společnost popisuje jako „luxusní a odolný materiál“ vyrobený z 68 % recyklovaného polyesteru. Doplňky vyrobené z tohoto materiálu byly zákazníky velmi špatně přijaty kvůli špatné odolnosti a neuspokojivé kvalitě. Pokud Apple skutečně zastavil výrobu příslušenství FineWoven, může nějakou dobu trvat, než se stávající zásoby začnou vyprodávat.