Podle Marka Gurmana z Bloombergu Apple vydá nové Macy s čipy M4 koncem roku 2024. Čip M4 bude zaměřen na zlepšení výkonu pro schopnosti umělé inteligence. Minulý rok Apple představil čipy M3, M3 Pro a M3 Max v říjnu.



Apple nejprve vydá 14palcový MacBook Pro, špičkový 14palcový MacBook Pro, 16palcový MacBook Pro a Mac mini s čipy M4, poté budou následovat 13palcový a 15palcový MacBook Air na jaře 2025, Mac Studio v polovině roku 2025 a Mac Pro později v roce 2025. Očekává se, že čip M4 bude k dispozici minimálně ve třech hlavních variantách. Čipy mají kódové označení Donan pro levnější modely, Brava pro střední úroveň a Hidra pro modely vyšší třídy.

Čip Donan bude použit v základním MacBooku Pro, ‌MacBooku Air‌ a Macu mini‌ a čipy Brava budou použity v MacBooku Pro vyšší třídy a ‌Macu mini vyšší třídy‌. Čip Hidra je navržen pro ‌Mac Pro‌, což naznačuje, že jde o čip „Ultra“ nebo „Extreme“. Čipy M4 budou postaveny na stejném 3nanometrovém procesu jako čipy M3, ale dodavatel společnosti Apple TSMC pravděpodobně použije vylepšenou verzi 3nm procesu pro zvýšení výkonu a energetické účinnosti. Apple také plánuje přidat mnohem vylepšený Neural Engine, který má zvýšený počet jader pro úkoly AI.