Říká se, že Apple pracuje na novém HomePodu s dotykovým LCD displejem a už jsme viděli nějaké obrázky tohoto nevydaného zařízení na webu. Nyní sběratel Kosutami zveřejnil nový obrázek, který ukazuje další část jednoho z těchto prototypů HomePodu s displejem.



V příspěvku na X Kosutami ukazuje součást obrazovky nevydaného HomePodu, který obsahuje velké zakřivené sklo, které pokrývá téměř celý horní povrch reproduktoru. Komponent odpovídá dříve uniklému prototypu HomePodu se zakřiveným LCD displejem. Například aktuální HomePod má plochý dotykový povrch s více LED diodami pro zobrazení barevných kombinací. Zprávy o tom, že Apple testuje HomePod s displejem, se už nějakou dobu šíří. Podle předchozích zpráv Apple interně pracoval na mnoha prototypech HomePodu s displejem, včetně jednoho, který vypadá podobně jako Amazon Echo Show. Ten, který je zobrazen v dnešní zprávě, by však byl méně ambiciózní, s obrazovkou nahoře pro zobrazení rychlých informací.

Již dříve bylo zjištěno, že obrazovka může zobrazovat základní informace o médiích přehrávaných v aplikacích, jako je Apple Music a Apple Podcasty. Displej na HomePodu by také mohl zobrazovat některá důležitá upozornění, která uživatelům umožní přijímat telefonní hovory a odpovídat na zprávy. Kód nalezený v tvOS 17.4 zároveň potvrdil existenci pokročilejšího HomePodu, který má displej velikosti iPadu mini 6. Mark Gurman z Bloombergu také říká, že Apple pracuje na několika HomePodech s displejem – nicméně tvrdí, že vydání v roce 2024 je nepravděpodobné.